07-06-10

HELLO HINGHAM, MASSACHUSETTS!

Hello my friend! I found ons "Alix"-je back! Kidnapped by a very handsome American guy, she told me at 3 AM American time. Good girl... you bring my forgotten memories alive! Tot daar mijn Engels met haar op. Over naar het Nederlands en het RC van 30  jaar terug.

Zuster Jackmot! Jaaaa. Was dat effe vergeten zeg!
Dat was de bijnaam van lange lijkbleke Françoise die Frans gaf.
Met van die lange witte rimpelvingers.
En heel indrukwekkend voor kleine nagelbijtertjes als ik:
zo van die lange spitse nagels ook.

En Scholastiekske (Scholastica). Hoe kon ik die kleine springmuis nu vergeten. Dat brein van mij moet echt getriggerd worden, maar de minste trigger is genoeg; weer een schuifke dat helemaal open gaat! Ik zie haar gelaatstrekken, die oogskes, tot zelfs de paar verdwaalde haarlokjes van onder haar kappeke en ik hoor haar stemmetje nog. Zo een beetje "hoog hees". Helemaal kleine springmuis.... (en nu pik ik efkes een term uit de Jommekes boek). Het was de liefste van de hele compagnie nonnekes dat we daar hebben gekend. Ze waakte over de slaapzaal van de eerstes. Ik denk dat zelfs wij kleintjes zelfs nog een kop groter waren dan haar. Echt een knuffelbeertje dat mens. Ge zou ze zo een bees hebben gegeven.

Ja, ook bij de nonnekes hebt ge er goeie...

 

09:50 Gepost door Tania in Nonnekes Kap | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mo ja zeg, jackmotte! en scholastiekske, inderdaad! Mijn geheugen begint ook meer wakker te worden dankzij jouw snuffelwerk!!haha
Die kleine muis was inderdaad een hele lieve, daar heb ik ook hele toffe herinneringen aan. Zij had mij ook heel graag, want als ik onder mijn voeten kreeg van Zr. Christel vond ik bij haar nog eens een luisterend oor... En Jacmotte, van Franstalige oorsprong zou je in donker liefst niet tegengekomen zijn denk ik, met haar gestalte leek ze wel Pietje De Dood!

Gepost door: Carmen | 07-06-10

De commentaren zijn gesloten.