06-06-10

VECHTEN OM EEN FRIET

Om de ene of andere reden was er dus zogezegd "iets" met ons. Intern, dan moest je wel uit een ontwricht gezin komen of zo... terwijl ik zoiets heb van, ze konden ze dan toch wel neerdokken, centen voor kost en inwoon een heel jaar lang. Maar bon, we moesten het er mee doen, met dat imago, en telkens er overdag iets gestolen was, werden wij dan ook net iets meer verdacht. Aparte preek van de zuster, AAAAAARGH! Kom jong, we willen naar buiten... en we hebben het niet gedaan.

Waar ik persoonlijk woest van werd, was dat die externen de hele week de refter meden, maar zich 1 x per week wel massaal verdrongen voor de vrijdagse steak met friet. En dit ging echt mijn verstand te boven: wij, internen, waarvoor pa en ma dus een heel jaar lang hadden gedokt, moesten dus helemaal achteraan in de rij gaan staan. Want externen gingen voor.

En die rij... die ging helemaal door de refter, helemaal omhoog twee trappen op, dan door een gang, dan door de turnzaal, en eindigde wat verder in een andere gang. Om je kas op te fretten.

En tegen dat wij dus met één voet in de refter stonden... waren de frieten op. Miljaar. Miljaar. De steak ook. En dus kregen we patattebollen of zo. En een of ander vlees-alternatief. Bijna elke week opnieuw. En dat moesten we bovendien in een mum van tijd binnenslokken, want tegen dat we met ons dienblad aan tafel kwamen, was de bel van de lessen al lang gegaan. En zo kregen we nog eens een uitbrander als we te laat kwamen in de les. Zucht.

Wie legt me deze logica eens uit? Stond dat ook in de bijbel of zo?

 

18:19 Gepost door Tania in Klassen Strijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het 'elfde' gebod... Gij zult steeds uw frieten afstaan aan uw naaste.... en nimmer kwijlen bij het gemis....(cfr. zusters van de hemel) ;-)

Gepost door: Carmen | 06-06-10

De commentaren zijn gesloten.