03-06-10

VERS GEMAAID GRAS EN SPINAZIE OP JE BORD

Om terug te komen op die internaatskost...

Vandaag heb ik een absolute hekel aan overgare grootkeuken. Ik walg van platgekookte bonen, glazige patatten, maar ook van veel te bloemige aardappelen, en vooral van schoenzolensteak met vieze slijmerige snottebellensaus. Het enige waar ik me nog in blik aan waag zijn erwtjes, zwan sausissen, tomatenpuree en zalm. Tegen al de rest zeg ik vriendelijk bedankt. 

Ik was er ten stelligste van overtuigd... dat de spinazie die we te vreten kregen... geen spinazie was, maar vers gemaaid gras. Als ik de grasmaaier hoorde, ging ik, van zodra ik kon, checken wat er op het menu stond de daaropvolgende dag. Jaren lang ben ik dat blijven geloven (en nog steeds heb ik mijn twijfels). Soms kwam het uit... dan was het gras net gemaaid, en dan kregen we zo'n groene lauwe kwak met grote scheplepel op ons bord gesmakt. En tegen dat we gedaan hadden met aanschuiven, was het goedje koud. "Zie je wel" zei ik dan "dat we gras te eten krijgen"? Ik was er echt voor 200% van overtuigd...

22:03 Gepost door Tania in Varkens Kost | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.