02-06-10

TWEE POESJES EN EEN BALLERINA

Buiten mijn eigen wil, kwam het ook ma en pa bijzonder goed uit. Mijn broer ging op internaat in Melle, mijn zus op de kamer, ik alleen thuis en zij een winkel en pakken werk... Dus het kleintje werd gescreend door de nonnekes... of ik met mijn 10 jaar wel rijp genoeg was om op internaat te hokken.

Goedgekeurd en aagenomen. Het zusje van mocht binnen. Ikke joepie en olé. Want zusjes hadden een streepje voor.  Met een kamertje in een apart mini slaapzaaltje zonder toezicht. Dat belooft.

Een blinkende bruine deur met venster van gebubbeld glas. Twee bedden tegenover elkaar, een muffe bruine kleerkast en een wastafel met koud water kraan. Een dakvenster zonder tralies, room with a view op de lagere school en speelplaats, en zwemkom Dilkom. Vale pastelkleur op de kartonnen muur. Van de serie roze, groene, blauwe en gele wattekes die je vandaag nog steeds kan kopen (en later kwam dat ons bijzonder goed uit...). Geen Michael Jackson maar een poster met twee poesjes en ook een ballerina. Een matras met rond geel pisspoor (van mezelf). En voor de rest herinner ik me een doolhof aan donkere lange gangen en zowat alle vensterbanken bezet met een uit de hand gelopen  kolonie vreselijke lange vrouwentongen. De rij naar boven en de dwaze spelletjes waarmee wij onze avond op de kamer vulden. En de bel die zegt dat het licht uit moet. Gefezel en soms ook eens bezoek.

sanseveria1

 

10:06 Gepost door Tania in Room with a View | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.